Mosseldorp Bruinisse: Mosselen eten bij de bron

Mosseldorp Bruinisse: Mosselen eten bij de bron

Achtergrondinformatie over het dorp en het Mosselgilde

Gelegen aan de Oosterschelde en de Grevelingen is 'Bru' - zoals Bruinisse door de inwoners genoemd wordt - al sinds 1468 een uitstekende uitvalbasis voor de vissers. Het getij, de geulen en het ondiepe water waren uitermate geschikt voor de kweek van mosselen en oesters.

Het dorp draagt deze geschiedenis nog steeds uit, dit zie je onder andere terug aan de grote mossel die bij binnenkomst van het dorp op de dijk te vinden is. Maar nog belangrijker, Bruinisse beschikt nog over een grote actieve mosselvloot.

De promotie van Bruinisse als mosseldorp wordt nu ook gesteund door een uniek samenwerkingsverband tussen een aantal Bruse restaurants die verenigd zijn in het Mosselgilde.

Samen met lokale mosselkwekers en -handelaren slaat het Mosselgilde de handen ineen om ervoor te zorgen dat Bruinisse als mosseldorp de aandacht krijgt die het verdient. De kennis en kunde worden gebundeld om de best beschikbare kwaliteit mosselen te kunnen serveren in de Bruse restaurants.

Wil je meer weten over het mosseldorp Bruinisse? Lees meer via onderstaande websites.

Meer over Mosseldorp Bruinisse
Meer over het Mosselgilde

Het mosseldorp volgen op social media kan ook.

Volg het Mosseldorp Bruinisse op Facebook

Achtergrondinformatie
Over Mosseldorp Bruinisse | Mosselgilde

De mossel is onlosmakelijk met Bruinisse verbonden. Van oudsher is de mosselkweek voor de lokale bevolking een van de belangrijkste bronnen van inkomsten geweest. Het dorp draagt deze geschiedenis nog steeds uit; Bruinisse beschikt nog over een grote actieve mosselvloot. Mosselen eten doe je bij de bron, in Bruinisse!